Fashion on wheels – 23 april 2015

Er komen gelukkig steeds meer initiatieven die werken aan hetzelfde doel als Fashion on wheels. Mandy Mors uit Alkmaar is zelfs personal shopper voor onder andere mensen met een lichamelijke beperking! Tijd voor een kennismaking.

Mandy is één van de weinige personal shoppers in Nederland die zich speciaal richt op mensen met een fysieke beperking, senioren en mensen met een maatje meer. “Er leuk uit zien wil iedereen, maar helaas kan niet iedereen even makkelijk gaan winkelen. Daar help ik ze bij, want iedereen moet er modieus bij kunnen lopen.”

Er leuk uitzien, dat kan iedereen

Mandy is geen nieuweling in de mode. Ze volgde een opleiding aan de Modeacademie en werkte daarna tien jaar in de internationale mode-industrie. Onder de naam MaMo zorgt Mandy nu dat ook mensen die om wat voor reden dan ook niet graag (meer) naar een kledingwinkel gaan er leuk uitzien. “Als winkelen geen ontspannende activiteit meer is of zelfs helemaal onmogelijk, bijvoorbeeld doordat iemand in een rolstoel zit en niet makkelijk door de rekken kan manoeuvreren, een maatje meer heeft of slecht ter been is, kan een personal shopper uitkomst bieden. Ik inventariseer de bestaande garderobe en ga daarna voor ze de stad in, om terug te komen met kleding die past bij iemands lichaam en wensen. En waar nodig, pas ik kleding zelf aan.”

Waardigheid

“Het lijkt maar een simpele oplossing, maar kleding heeft ontzettend veel invloed op de manier waarop je als persoon overkomt, en hoe je in je vel zit”, zegt Mandy. “Met personal shopping geef je mensen een stukje waardigheid terug. Je ziet mensen groeien zodra ze in een outfit worden gestoken die hen er op hun best uit laat zien. Dat is het mooiste cadeau dat je kunt geven.”

Op 5 februari 2015 is de website persoonlijkkledingadvies.nl officieel gelanceerd.

 

Bekijk hier artikel in FOW – Fashion On Wheels

 

 

Mandy-Mors-Persoonlijkkledingadvies